Maak Kennis met NESA-therapie, een Nieuwe Dimensie Therapie

Je staat er niet bij stil, maar je autonome zenuwstelsel is voortdurend bezig met het reguleren van onbewuste processen in je lichaam, zoals je ademhaling, hartslag, spijsvertering en stofwisseling. Het autonome zenuwstelsel bestaat uit twee delen, het sympathische en het parasympatische zenuwstelsel.

Het sympathische deel onderneemt actie in stressvolle situaties, waarbij de hartslag stijgt bijvoorbeeld, terwijl het parasympatische deel dit proces juist vertraagt en zorgt voor rust en herstel. Je zou ze kunnen vergelijken met een gaspedaal en een rempedaal.

Op het verkeerde pedaal trappen

Deze twee delen horen in balans te zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Stel je voor dat je op een drukke snelweg plotseling op de rem zou trappen, of vlak voor een rood verkeerslicht op het gaspedaal. 

Verstoringen in het evenwicht tussen het sympathische en het parasympatische zenuwstelsel kunnen door het hele lichaam problemen veroorzaken. Veel voorkomende klachten zijn chronische pijn, slaapproblemen, vermoeidheid en stress.

Het evenwicht herstellen met NESA

Met NESA-therapie kan de balans tussen beide delen op een niet-invasieve manier worden hersteld. Door middel van intelligente microstromen worden zenuwcellen gestimuleerd of afgeremd, om zo het autonome zenuwstelsel te optimaliseren. 

Een NESA-behandeling duurt 60 minuten en is niet voelbaar en dus ook niet pijnlijk. Tijdens een behandeling bij Weerfit heb je de kamer voor jezelf. Je kunt ontspannen liggen of zitten en is het mogelijk om te lezen of naar muziek te luisteren. Bovendien blijf je gewoon aangekleed. Er worden banden met elektroden aangebracht om je polsen en enkels, waar de intelligente microstromen door worden geleid.

Waarom werkt Weerfit met NESA?

Bij Weerfit streven we naar een totaalaanpak van gezondheid en welzijn. Omdat NESA-therapie een multidisciplinaire aanpak biedt, past het goed binnen onze visie. 

Onze getrainde fysiotherapeuten passen NESA-therapie toe bij pijnbestrijding, het versnellen van herstel na blessures of medische ingrepen, het verminderen van sport-gerelateerde vermoeidheid en bij het optimaliseren van sportprestaties. 

Voor ieder doel worden de microstromen op een unieke manier ingezet: 

  • Behandelen van zenuwpijn

Bij het behandelen van zenuwpijn worden de overprikkelde zenuwen die de pijn veroorzaken gekalmeerd.

  • Versnellen van herstel

Lage stromen dringen door tot celniveau om zo het natuurlijke genezingsproces te versnellen, ontstekingen te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.  

  • Verminderen van vermoeidheid

Door de juiste zenuwen te stimuleren, verhoogt het energieniveau en de vitaliteit voor een langere periode.

  • Optimaliseren van sportprestaties

Door het toepassen van langzame stromen (alfa-stromen) nemen piekprestaties geleidelijk toe en worden ze in de loop van de tijd behouden. 

  • Verbeteren van de slaapkwaliteit

De stromen richten zich op het verdiepen van het slaapniveau en het verhogen van de melatonine-afgifte, waardoor je sneller in slaap valt.

  • Kalmeren van een overactieve blaas

Door incorrecte zenuwsignalen naar de blaas te blokkeren, kan overactiviteit van de blaas worden gecorrigeerd. Deze behandeling is eveneens effectief bij urineretentie. 

Hoe veilig en effectief is NESA-therapie? 

NESA-therapie wordt uitgevoerd door een getrainde fysiotherapeut en is volkomen veilig. De intensiteit van de microstromen is zo laag dat het geen pijn kan veroorzaken of schade aan kan richten.

Aan NESA-therapie is meer dan 20 jaar onderzoek voorafgegaan, waarbij veel waarde is gehecht aan de meetbaarheid van de resultaten. Zo kan de effectiviteit van de therapie onder andere worden bepaald aan de hand van cortisolmetingen, eeg-onderzoek en hartritmevariabiliteit (HRV) metingen.

De eerste positieve effecten van de behandelingen zijn vaak al na enkele sessies merkbaar. Je hebt minimaal 8-10 sessies nodig voor een positief behandel resultaat.

Ben je benieuwd hoe NESA-therapie jou kan helpen? 

We beantwoorden graag al jouw vragen over deze innovatieve therapie.

Boek jouw NESA-sessie en zet de eerste stap richting een evenwichtig zenuwstelsel.

De eerste 6 maanden van 2024 hanteren wij een introductie tarief, vraag jouw therapeut om meer info!