Baby´s en kinderen

Een baby die veel huilt. Een kind dat slecht slaapt, hoofdpijn heeft of onverklaarbare buikpijn. Soms hebben baby’s en kinderen klachten zonder dat daarvoor direct een duidelijk aanwijsbare oorzaak is.

 

Baby’s

Vind je dat je baby onrustig is, darmkrampjes heeft, slecht en onregelmatig slaapt, vaak huilt of eventueel oprispingen heeft? De oorzaak is in de meeste gevallen geen ziekte of afwijking en hoort min of meer bij het “baby-zijn”. Hoe je het ook bekijkt, vaak is er wel iets aan de hand, je baby reageert meestal niet voor niets zo.

Als een baby wordt geboren is wil je graag onbezorgd genieten van het kleine wondertje. Niet alleen voor mama, maar ook voor de kleine is een bevalling een hele prestatie. Er worden tijdens de geboorte grote krachten uitgeoefend op een babylichaampje. In de meeste gevallen vangt de veerkracht van het lichaam en de schedel die druk goed op en is uw baby kerngezond. Het komt echter ook voor dat baby’s niet alles op eigen kracht kunnen opvangen. Deze baby’s hebben een wat lastigere start en zijn huilerig, onrustig en snel geprikkeld (door geluid, bezoek of tijdens het verschonen en voeden). Ook slaapproblemen, voorkeurshouding, plagiocephalie (afgeplat hoofdje), problemen met zuigen en slikken, darmkrampjes, spugen, keel-, neus- en oorproblemen kunnen symptomen zijn waaruit blijkt dat een baby niet lekker in zijn vel zit.

Kinderen  
Naast het behandelen van baby´s zijn onze osteopaten gespecialiseerd in ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Het groeien van een kind gaat niet zonder slag of stoot, hierbij kunnen er fysieke als mentale storingen ontstaan die de balans in de weg staan. Onze osteopaten kunnen helpen om het kind weer lekker in zijn vel te laten voelen, waardoor de ontwikkeling ook sprongen maakt. 

Kinderosteopathie kan o.a. worden ingezet bij:

  • Buikpijn, obstipatie, spijsverteringsproblematiek
  • Hoofdpijn, keel-, neus- en oorproblemen
  • Eczeem en allergieën
  • Motorische ontwikkelingsproblemen
  • Tenen lopen, doorgezakte voetjes
  • Gedrags- en leerproblemen
  • Hyperactiviteit en dyslexie
  • Slaapproblemen

Bij Weerfit Osteopathie hebben we ruim 15 jaar ervaring en veel baby’s en kinderen behandeld met goed resultaat. De behandeling is in de meeste gevallen niet gecompliceerd en is behaaglijk voor jouw kind. Gemiddeld zijn 1-3 behandelingen nodig om de symptomen voor een groot deel of helemaal te doen verdwijnen. Naast de behandeling krijg je duidelijke uitleg over wat er met je kind aan de hand is.

Online Afspraak maken voor osteopathie? Direct afspraak maken