De Kracht van Weerfit? Onze Totaalaanpak!

Bij Weerfit staan de verschillende vakgebieden die we in huis hebben niet op zich. 

Fysiotherapie, osteopathie, coaching, orthomoleculaire therapie, klinische - psychoneuroimmunologie en personal training vullen elkaar aan, om zich samen te richten op het verbeteren van jouw gezondheid en welzijn. Je gezondheid is tenslotte een combinatie van allerlei factoren die elkaar beïnvloeden. 

Wie bijvoorbeeld rugpijn heeft wil natuurlijk zo snel mogelijk van de pijn af, maar als we ons alléén op pijnbestrijding zouden richten, is de kans groot dat we slechts een tijdelijk resultaat boeken.

Nemen we een brede kijk op het lichaam dan zoeken we de oorzaak van de rugklachten op en werken we aan een blijvende oplossing. 

Hierbij kunnen we fysiotherapie inzetten om pijn te verlichten en spieren te versterken, osteopathie om spanningen in de rug en buik te verminderen en coaching om een betere mentale staat te ontwikkelen.

Minder stress op het lijf zorgt uiteindelijk voor een toename van algemeen welbevinden en een verbeterde kwaliteit van leven.

Onze specialisten in de verschillende vakgebieden werken daarom nauw samen om zo de best mogelijke behandeling te bieden. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken en methodes en hieronder zetten we een aantal van deze technieken in de kijker.

De Center Point Methode

Om effectief te kunnen bewegen zijn goed gecoördineerde spieren en gewrichten essentieel. 

Met de Center Point methode kunnen we een grondige analyse maken van jouw, houding, balans en coördinatie. Samen noemen wij dat jouw voorkeurshouding of typologie. Deze analyse helpt de therapeuten bij het samenstellen van een persoonlijk behandelplan waarmee we doelgericht kunnen werken en de best mogelijke resultaten kunnen behalen. 

Vraag jouw therapeut naar jouw CPM model en je krijgt een uitgebereide uitleg over hoe jouw rug, armen en benen bewegen.

De Center Point methode is uniek voor Weerfit. Het is een effectieve methode om veelvoorkomende pijnklachten, zoals rug-, nek- en schouderpijn aan te pakken.

De CenterPointMethode is ontwikkeld door de therapeuten van Weerfit Fysiotherapie en Osteopathie. We nemen de basis uit biomechanica en manuele therapie.

Wij gebruiken HumanTrak, Forceframe en ForceDecks van VALD voor het analyseren van jouw unieke biomechanische gegevens. Dit systeem is speciaal ontworpen voor gebruik in de sportwetenschap, revalidatie, prestatieverbetering en fysiotherapie.

Tijdens het bewegen verzamelt het systeem nauwkeurige gegevens over je positie, snelheid, krachtverdeling, acceleratie en het bewegingsbereik van je ledematen en gewrichten.

Hiermee wordt een digitale representatie van jouw bewegingen gemaakt. Het resultaat is gedetailleerde informatie over hoe jouw kracht wordt verdeeld over je lichaam, wat je piekkracht is, of er sprake is van asymmetrie en nog veel meer. 

Met onze expertise, de Center Point methode én de technologie van VALD kunnen we niet alleen pijn bestrijden en voorkomen, maar ook sportprestaties verbeteren en revalidatie versnellen.

Return to Base

We zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien. We kunnen de temperatuur in huis aanpassen, we hoeven niet meer te jagen voor voedsel en we laten zwaar werk over aan machines. We hebben onze omgeving aangepast aan onze wensen en behoeften, maar zijn we hierdoor nog wel in staat om onszelf aan te passen aan onze omgeving? 

Onze natuurlijke beschermingsmechanismen hoeven we haast niet meer te activeren. 

Hierdoor verliezen we onze weerbaarheid en kunnen we minder goed omgaan met stress, kou, hitte en honger bijvoorbeeld. Het maakt ons bovendien vatbaarder voor burn-out, depressie en allerlei kwaaltjes en welvaartsziektes.

Return to Base is gebaseerd op het principe van een intermittent levensstijl.

Met Return to Base herstel je de natuurlijke weerbaarheid van lichaam en geest door middel van korte stressprikkels. De technieken die we bij Weerfit toepassen zijn bijvoorbeeld intermittent vasten en warmte- en koudetherapie

Ook hier komt onze totaalaanpak in beeld. Zo kunnen we je bioritme en voedingspatroon onder de loep nemen. Daarnaast kunnen we je kennis laten maken met intermittent trainen, om je optimaal voor te bereiden op alle uitdagingen die het leven te bieden heeft.

In onze Return to Base workshops leer je hoe je de principes van een intermittent levensstijl gemakkelijk en effectief toe kunt passen in je dagelijks leven. Zo word je weerbaarder in onze moderne wereld vol comfort, zonder comfort op te hoeven geven.

Benieuwd hoe de Weerfit totaalaanpak voor jou kan werken? Maak dan een afspraak of schrijf je in voor een workshop.