Herstel jij niet van Covid-19 zoals gehoopt?

Herstel jij niet van Covid-19 zoals gehoopt?

Wij kunnen je helpen!

Veel mensen zijn al besmet geweest met COVID en de meesten herstellen hier goed van. Helaas zijn er ook mensen die niet herstellen zoals gehoopt. Zij houden klachten die het dagelijks leven in meer of mindere mate beïnvloeden. Je kunt hierbij denken aan fysieke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, benauwdheid of kortademigheid. Cognitieve klachten zoals problemen met concentreren, prikkelverwerking en moeite met dingen onthouden zijn niet onbekend bij mensen die ziek zijn geweest. Dit alles kan erg frustrerend zijn en een boel emoties oproepen.

Verwijzing van de huisarts
Heb je na de COVID-19 besmetting nog corona klachten, dan kun je het best eerst een afspraak maken bij je huisarts. De huisarts beoordeelt of je in aanmerking komt voor een COVID-revalidatie traject. Kom je hiervoor in aanmerking, dan heb je vanuit de basisverzekering recht op 50 behandelingen fysiotherapie in de daaropvolgende 6 maanden. Deze kun je gebruiken om samen met je fysiotherapeut te werken aan je klachten.

Hoe kunnen we helpen?

Bij Weerfit zien we regelmatig coronapatiënten. Deze patiënten kunnen we in de praktijk goed behandelen omdat we beschikken over verschillende disciplines. Door de klachten vanuit de verschillende invalshoeken te behandelen kunnen wij hen een stap verder helpen in de revalidatie.

Fysiotherapie
Met de fysiotherapeut wordt er een beeld gevormd van je klachten. Waar heb je op dit moment last van, wat vind je moeilijk en hoe is het beloop geweest vanaf de besmetting tot nu. Er worden een aantal testen gedaan om de conditie en kracht te meten. Als alle informatie verzameld is wordt er samen plan opgesteld dat past bij jou wensen en doelen. Met dit plan ga je samen werken en trainen aan je revalidatie. Na een aantal weken wordt er opnieuw een test moment gehouden om te kijken hoe je er voorstaat. Daarop kan het plan worden aangepast waar nodig.                                                       

Osteopathie
De osteopaat gaat opzoek naar verstoringen in het lichaam. Door de verstoringen verlies je veel energie en dat kan je fysieke en mentale herstel in de weg staan. Wanneer deze verstoringen worden verholpen houd je energie over en kan jouw lichaam zich focussen op het herstel.

Orthomoleculaire therapie
Voeding is van grote meerwaarde voor je revalidatie. Maar het is lastig om te bepalen wat je precies nodig hebt. Samen kun je onderzoeken of jouw lichaam over de juiste voedingstoffen beschikt om te herstellen. Daarop kun je tips krijgen over aanpassingen in je dieet of over supplementen om je herstel te boosten. 

Coaching
Je dag is gevuld met activiteiten die energie kosten of juist energie opleveren. Samen met de coach van Weerfit breng je deze energie gevers en nemers in kaart. Wat doe je op een dag en wat kost je veel energie en wat levert je veel energie op? Als dit inzichtelijk is voor jezelf kun je hiermee aan de slag. Hoe kun je bijvoorbeeld je dag aanpassen zodat je deze gemakkelijker door kunt komen? Coaching kan ook helpen bij cognitieve klachten en heftige emoties. Samen kun je onderzoeken welke activiteiten hevige emoties oproepen. Als dit duidelijk is, is de vraag hoe ga je hier mee om. Daar kan de coach je bij helpen door middel van tips en tricks.

Wil je graag meer informatie over hoe wij je verder kunnen helpen of een afspraak inplannen?
Bel of mail gerust met je vragen naar de praktijk via 053-7850601 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Direct een afspraak plannen?
Dat kan via https://weerfit.nl/afspraak-plannen

Fit zijn is voor iedereen belangrijk!