Stage bij Weerfit

Daan heeft afgelopen jaren veel werk voor Weerfit verricht bij de Tubanters dus hij is voor veel mensen al een bekende. Afgelopen half jaar heeft hij zijn beroepsvoorbereidende stage bij ons in de praktijk aan de Begoniastraat in Enschede gehad en gehaald! Hieronder zijn ervaringen, Thanks Daan!

Ik heb deze stage als erg leerzaam ervaren. De praktijk Weerfit heeft een heel andere denkwijze dan de meeste andere praktijken. Weerfit besteed veel aandacht aan het functioneren van het hele lichaam. Waardoor niet alleen de klacht of het symptoom van behandeld wordt, maar ook de oorzaak van de klacht. 
Tijdens mijn stage bij Weerfit heb ik vooral geleerd om de “waarom” vraag te stellen. Vragen als; Waarom heeft een patiënt klachten en waarom zijn ze ontstaan? Waarom heeft de ene oefening wel een positief effect op de klachten en de andere niet? Waarom zou ik überhaupt een bepaalde oefening geven? 

Door samen met mijn stagebegeleider Colin constant bezig te zijn met deze vragen heb ik veel geleerd over het ontstaan en beloop van klachten van patiënten. Doordat we hen ook betrokken in dit proces werd het ook voor patiënten vaak inzichtelijk hoe de klachten konden ontstaan en hoe ze weer verholpen konden worden. Dit leidde ertoe dat de therapie en oefen trouw van de patiënten groot was.

Vaak wordt hierin geredeneerd vanuit de biomechanica van het menselijk lichaam. Er wordt gekeken naar hoe een bepaald lichaamsdeel beweegt en wat hier invloed op zou kunnen hebben. Door hier veel mee bezig te zijn heb ik grote stappen kunnen maken in het redeneren vanuit de biomechanica.

Daarnaast vond ik het bijzonder om te zien hoe veel de therapeuten bij Weerfit samenwerken. Er is regelmatig overleg over patiënten en wordt er gezamenlijk gereflecteerd  over ingezette behandeltrajecten. Wanneer een therapeut vastloopt bij een patiënt wordt deze bij een andere therapeut ingepland om er met een ander paar ogen naar te laten kijken. 

Ook worden veel patiënten, van Job, de osteopaat behandeld, of wordt deze geraadpleegd als het herstel van een patiënt niet zo lijkt te verlopen als verwacht. Doordat hier veelvuldig wordt overlegd en samengewerkt om de beste zorg aan een patiënt te bieden heb ik geleerd dat het vragen om hulp of om mee te kijken helemaal niet erg is en dat het welzijn van de patiënt de eerste prioriteit moet zijn.

Terugkijkend was dit een stage waar ik veel ruimte heb gekregen om te leren, waardoor ik grote stappen het kunnen maken tot het worden van een betere therapeut.

Bedankt en tot snel!

- Daan 

StagebijWeerfit2