Fitte Moeders gaat van Start!

Door Lotte Hilderink, 

Moeders en moeders in spé uit Enschede (en omgeving) opgelet..:

  • Wil je graag tijdens maar ook na de zwangerschap in beweging blijven? 
  • Weet je alleen niet precies welke bewegingen je wel of beter niet kunt maken? 
  • Of wil je in beweging blijven ondanks je zwangerschapsklachten? 
Mijn naam is Lotte Hilderink, fysiotherapeut  bij Weerfit. Eind oktober start ik met het geven van de cursus Fitte Moeders! Een actieve cursus voor dames die tijdens én na de zwangerschap in beweging willen blijven. 

Negen maanden lang is je lichaam druk bezig met het gezond laten groeien van je baby. Dit is een inspannende taak, wat erg veel energie en doorzettingsvermogen van je lichaam vergt. Om de zwangerschap en de periode na de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Op een goede manier in beweging blijven heeft een positief effect op je gezondheid tijdens de zwangerschap, maar ook op het herstel na de bevalling. 

De voordelen van blijven bewegen tijdens én na de zwangerschap: 

  • Je voelt je gezond en hebt meer energie
  • Zwangerschapsklachten worden zo veelmogelijk voorkomen of beperkt
  • Het zorgt voor een betere nachtrust
  • Je zult op een positieve manier aankomen 
  • Het heeft een positieve invloed op de gezondheid van je kindje 
  • Het behoudt je uithoudingsvermogen en zorgt voor het sneller opbouwen na de bevalling

Het is dus zeker aan te raden om tijdens je zwangerschap en na de bevalling lekker te blijven bewegen en je conditie op peil te houden. Daarnaast sport je tijdens de zwangerschap niet alleen voor jezelf; ook de baby heeft er profijt van. Het is verstandig om dit onder professionele begeleiding te doen zodat je precies weet wat wel en niet verstandig is tijdens het bewegen.  

Daarom start ik met het geven van de cursus Fitte Moeders! 

Fitte Moeders 
Wat is Fitte Moeders nou eigenlijk? Fitte moeders is een actieve cursus bestaande uit 10 lessen om tijdens én na de zwangerschap onder professionele begeleiding in beweging te blijven. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het zo probleemloos mogelijk je zwangerschap te doorlopen. 

Bij Fitte Moeders vind ik het belangrijk dat jij met een voldaan gevoel naar huis toe gaat, dit kan zijn voor de fittere en de minder sportieve dame. Daarom richt ik de lessen zo in dat verschillende onderdelen aan bod komen; kracht,  coördinatie van verschillende spiergroepen, tips over houding en tiltechnieken maar ook bijvoorbeeld ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Door middel van een specifiek programma die op ieders bewegingspatroon is aangepast wordt het mogelijk gemaakt dat jouw wensen en doelen bereikt worden. Daarnaast worden aanvullende theorielessen aangeboden door een fysiotherapeut en osteopaat voor moeder en baby. Fitte Moeders wordt op de maandagochtend om 9:30-10:30 uur en op de woensdagavond van 19:30-20:30 uur gegeven aan de Begoniastraat 182.

Word jij een ook Fitte Moeder of wil je meer weten over Fitte Moeders kijk dan op onze site https://weerfit.nl/ of neem contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tot Snel!