Van Weerfit naar Zwitserland!

Door Tjade,

In 2014 vertelde ik als tweedejaars fysio student een vriend heel enthousiast over mijn aanstaande beroep. Hij vertelde me over een bekende van hem die therapeut was en met een soortgelijk enthousiasme over zijn werk kon vertellen. Ik was toen op zoek naar een stage adres en zag dit als een mooie mogelijkheid om contact te leggen. Na een kennismaking met Job mocht ik even later beginnen als stagiair bij Weerfit. Vanaf dat moment groeide mijn enthousiasme alleen maar meer. Ik had een fantastische leermeester en later aan de Begoniastraat een fantastisch team om heen. 

Er wordt wel eens gezegd dat we bij Weerfit out of the box denken maar volgens mij gaat het soms nog een stap verder. Weerfit creëert een nieuwe box en innoveert door therapieën samen te voegen en altijd een stap vooruit te denken. We durven soms buiten de reguliere therapie om te gaan maar slaan altijd een brug met wetenschappelijke literatuur. Iedereen binnen de praktijk heeft een aantal specialisaties en aanpakmethodes. Daarnaast hebben we een gemeenschappelijke basis die we de Weerfit methode noemen waarin enthousiasme voor ons vak centraal staat. Het vastleggen van deze Weerfit methode is iets waar ik mij de afgelopen maanden mee bezig heb gehouden.

Onze nieuwe collega’s John en Lotte zijn middels de Weerfit Academy klaargestoomd voor het werken met de basis onderzoeks- en behandelingsmethodieken die we hanteren. Onderwerpen die hierbij besproken werden betroffen de voorkeurshoudingen van het lichaam (het lichaam lijkt een symmetrische machine maar is dat niet), therapeutisch trainen, mobilisatie technieken en een stukje observatie/diagnosticeren. Het begrijpen van de werkingsmechanismes van sommige methodieken is niet makkelijk en vraagt een stukje doorzettingsvermogen maar vooral leergierigheid. Dit vind ik een bewonderenswaardige kwaliteit van het team van Weerfit want iedereen is naast zijn werk nog aan het doorstuderen. En niet de minste opleidingen: Job is naast zijn D.O.-MRO Osteopathie hierin aan het specialiseren samen met Frank, Maureen is bezig met het opzetten van Weerfit Coaching, Colin is bezig met zijn opleiding tot Physical Rehabilitation Trainer, Natalie is Nederlands beste Crossfit coach en blijft haarzelf daarin ontwikkelen, Lotte gaat mama’s begeleiden met Birth Fit, John gaat de manuele technieken van Marsman leren en ikzelf ben net begonnen met Orthomoleculaire therapie. Kortom, Weerfit als kenniscentrum blijft zich in rap tempo ontwikkelen.

Voor mij was Weerfit een geweldige start van mijn carrière. Ik heb in relatief korte tijd ontzettend veel geleerd van het team en de visie. Hier is het fundament gelegd voor mijn leergierigheid en is mijn therapeutisch enthousiasme nog meer aangewakkerd. Daarom spijt het mij heel erg om de praktijk nu los te laten. Deze zomer vertrek ik naar Zürich voor nog onbepaalde tijd om daar als therapeut te gaan werken. Ik heb een nieuwe werkplek gevonden en  hoop dat het mij hier net zo gaat bevallen als bij Weerfit. De lat is echter wel erg hoog gelegd. Ik ben mijn collega’s, patiënten en nieuwe vrienden erg dankbaar voor de afgelopen jaren. Misschien nog tot op de praktijk de komende maand en anders kan je me bellen voor een wintersport consult in Zwitserland.

Tschüss!!

Tjade