Oud stagiair Koen aan het woord

Afgelopen half schooljaar heb ik mijn afstudeerstage bij weerfit gelopen. Deze stage heb ik als uitdagend, interessant, en open. 

Uitdagend omdat ik hier heb geleerd dat het belangrijk is om een goed onderzoek uit te kunnen voeren, misschien nog wel belangrijker dan een goede behandeling.
Om een goed onderzoek uit te kunnen voeren heb je voldoende anatomische en pathologische kennis nodig. Dit is de kennis over het bewegingsapparaat en bijbehorende ziektebeelden.
Hierin werd ik tijdens mijn stage op een prettige en gepaste manier uitgedaagd. 

Interessant omdat hier wordt samengewerkt tussen fysiotherapeuten en een osteopaat. Hierdoor ben ik nieuwsgieriger geworden naar embryologische ontwikkelingen in het lichaam.
Dit zijn ontwikkelingen vanuit het ontstaan van de mens. Ook osteopathie zelf is iets wat ik zeker in mijn achterhoofd wil houden om misschien zelf ooit in door te leren.
Verder wordt er hier gekeken naar de oorzaak/dominantie van de klacht. Dit wordt op de basisopleiding niet uitgelegd maar vind ik wel van essentieel belang.
Het viel mij op dat patiënten hier vaak duidelijk kunnen vertellen waar zij zelf last van hebben en waar ze wel en niet van hoeven te schrikken.
Daardoor heb ik ook geleerd om op een prettige manier duidelijk te maken wat er aan de hand is, zodat de patiënten ook begrijpen waarom je ze bepaalde huiswerkoefeningen geeft. 

Open omdat het een prettig team is waarin je werkt, iedereen is toegankelijk, je wordt betrokken bij werkactiviteiten maar ook daarbuiten met bijeenkomsten.
Ook wisten mijn stagebegeleiders Colin en John mij op een gepaste manier uit te dagen. Weerfit werkt ook samen met voetbalclub E.V. en A.C. De Tubanters 1897.
Hiervan heb ik de verzorging gedaan afgelopen halfjaar. Daarvan heb ik enorm veel kunnen leren en is het mij gelukt om sneller beslissingen te kunnen maken. 

Wat ik meeneem is alle kennis die ik binnen de praktijk en op de voetbalclub in me op heb mogen nemen. Ook kan ik met meer zelfvertrouwen een behandeling en onderzoek uitvoeren.
Daarbij heeft deze stage mij enorm geholpen in het bepalen welke richting ik op wil binnen het werkveld in de fysiotherapie.
Ik had eerder altijd een instelling/ziekenhuis voor ogen maar ben erachter gekomen dat in de 1e lijn werken beter bij mij past dankzij deze stage.

Ik wil daarom graag iedereen bedanken van Weerfit voor deze leerzame stageperiode!

Wellicht zien we mekaar nog ergens in de toekomst.

Groetjes,

Koen ter Hark