Dry Needling & Triggerpoints

dryneedle

Een triggerpoint wordt in de literatuur omschreven als een sterk prikkelbare plaats in een spier waar een overgevoelige ‘ knobbel’ waargenomen kan worden binnen. Dit punt kan een uitstralende pijn geven in delen rondom het triggerpoint. Deze klachten worden al sinds begin 1900 onderzocht en op verschillende manieren behandeld. Binnen de praktijk wordt dit onder andere gedaan middels dry needling.

De behandeling

In eerste instantie zal uw therapeut, samen met u, op zoek gaan naar de juiste plek waar de pijnklacht gecentreerd wordt om te kijken of het hier gaat over een triggerpoint en of deze met dry needling het beste behandeld kan worden.

Met een acupunctuurnaald prikken we in de huid waarbij mogelijk een klein prikje gevoelt kan worden. Daarna wordt er gericht gezocht naar het centrum van het triggerpoint door middel van langzame bewegingen van de naald in en uit de spier.

Zodra het triggerpoint gevonden is ervaart met een schokje. Dit schokje wordt veroorzaakt doordat de spier zich plotseling volledig aanspant. Dit wordt niet vanuit uzelf gestuurd dus kan het een apart gevoel geven. Door deze volledige aanspanning van dat deel van de spier zal er daarna een lokale vermoeidheid kunnen ontstaan. Dit kan een paar uur duren voordat dit minder wordt.

Colin en Natalie zijn onze dry needling en triggerpoint specialisten!

Afspraak maken voor fysiotherapie of osteopathie in Enschede?Direct afspraak maken